Italiaanse mode Overhemden

Een overhemd kan tijdens verschillende gelegenheden gedragen worden. Zowel in een casual setting als zakelijk kan een overhemd aangetrokken worden. Ze staan goed in combinatie met jeans, maar ook onder een kostuum. Door de ideale pasvorm sluiten ze perfect aan op elk soort lichaam. Er kan gekozen worden uit verschillende modellen en pasvormen.

Diverse designs en pasvormen

De meeste overhemden worden gemaakt van katoen, maar hier zijn vandaag de dag verschillende varianten in terug te vinden. Zo kan het zijn dat een overhemd in de warmere maanden van het jaar als hij van linnen is verkoeling brengen. Linnen is zeer luchtig tijdens warme dagen, zodat u een comfortabel gevoel heeft. Natuurlijk is er ook een brede selectie dessins terug te vinden. Hierbij kan gedacht worden aan universele kleuren, maar ook designs, strepen, stippen en blokjes zijn in. Welke keuze u moet maken hangt een beetje af van de gelegenheid waarbij het overhemd gedragen moeten worden. In een zakelijke setting zal er sneller gekozen worden voor wat rustige designs. In de vrije tijd kan er gekozen worden uit wat drukkere en flitsende patronen. 

Verschillende gevarieerde boorden

De variaties in de vormen van de boord maakt het meeste onderscheid maakt tussen de verschillende soorten overhemden. De button down boord is de meeste voorkomende boord bij een overhemd. Deze wordt gekenmerkt door de knoopjes bij de boord. Dit is de meest sportieve variant op een overhemd. De klassieke boord, dus een overhemd zonder knoopjes wordt het meest gedragen onder een kostuum. Op de klassieke boord zijn een aantal varianten zoals de wide spread boord en de cut away boord. Deze boorden lenen zich uitstekend voor een stropdas. Als u een stropdas moet dragen is dit een geschikt soort overhemd voor u.
Back to top
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x